Depressie en somberheid behandeling in Alkmaar

Somber ben je alleen

Je somberheid heeft je geïsoleerd. Stap voor stap heb je mensen buitengesloten. Niet zonder slag of stoot, vooral de mensen dicht bij je hebben het echt geprobeerd. Hun pogingen je op te beuren, of een wat positievere kijk te krijgen, liepen op niets uit. Jij wilde ze ook niet verder lastigvallen, misschien voelde je je wel dubbel schuldig en zij gooiden vroeg of laat de handdoek in de ring. Je begrijpt het zelf ook niet. Hoe het kan dat je zo bent. Misschien draag je al je hele leven een somber gewaad met je mee, misschien overkomt het je nu voor de eerste keer. Nu ben je hier, steeds lager, steeds dieper, steeds grijzer. En je weet niet of en hoe je hier uit komt. Zélf gaat het je in ieder geval niet lukken.

Lichtpuntje

Er is een lichtpuntje. Ook al weet je niet hoe, ook al zie je het misschien somber in, je wil dit niet meer. Je wil dat het anders wordt. Je wil eruit komen. Die wil, en de realisering dat dit je alleen niet gaat lukken, maken alle verschil. Dat je tot die wil bent gekomen is al een heel grote stap, die je zélf hebt gezet. Dat verdient respect. Het verdient ook opgevolgd te worden.

Er hoeft niet altijd veel voor te gebeuren

Je moet perspectief hervinden en je moet de kracht vinden de gewone dingen van het leven weer op te pakken. Het zal je misschien verbazen, maar het werkt ook andersom: door de gewone dingen van het leven weer op te pakken krijg je kracht en vanuit die kracht nieuw perspectief. Gewone zaken als: bewegen, goed eten, uit je bed komen. Je zult merken dat we samen de manier vinden om je uit deze grijze wolk te breken. En dan kan het snel gaan. Ik nodig je graag uit voor een eerste gesprek.

Zit je met een probleem en kom je er alleen niet uit?

Ik ben benieuwd naar je verhaal en wil je graag helpen. Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact op voor een eerste kennismaking.