Tarief en vergoeding van therapie bij Merijn de Bruin

Tarief

Een afspraak duurt 45 minuten en kost € 118, Bij een afspraak voor twee personen, zoals relatietherapie zijn er twee opties: een korte en een lange sessie. De korte sessie duurt 60 minuten en kost € 135 en de lange sessie duurt 90 minuten en kost € 202,50. Een afspraak buiten kantoortijden kost €25 extra.

Annuleren

Als je een afspraak af wilt zeggen, doe dat dan minimaal 24 uur van tevoren, zodat ik nog andere cliënten in kan plannen. Doe je dit niet, dan moet ik helaas de kosten van de afspraak in rekening brengen. Valt die 24 uur in het weekend? Stuur me dan uiterlijk 24 uur van tevoren een mail met je afzegging of spreek de voicemail in. Dan brengen we de kosten niet in rekening.

Vergoeding – stem het af met je verzekeraar

Het belangrijkste dat ik je wil meegeven is dat ‘vergoed’ niet ‘gratis’ is. De kans is groot dat er geen enkel verschil is tussen een volledig vergoed GZ-psycholoog en een niet-vergoede psycholoog. Dat heeft alles te maken met het eigen risico én aanvullende verzekeringen. Dit geldt alleen voor individuele therapie. Relatietherapie wordt momenteel door geen enkele zorgverzekeraar vergoed.

Aanvullend verzekerd – alles verandert

Veel mensen zijn aanvullend verzekerd. En de meeste psychologen die niet vergoed worden uit het basispakket, worden wel (geheel of gedeeltelijk) vergoed uit de aanvullende verzekering zónder effect op je eigen risico. In dat geval vallen alle verschillen in kosten weg. Ik ben aangesloten bij de NFG. Dit betekent dat mijn behandelingen door veel verzekeraars vanuit de aanvullende verzekering worden vergoed. Bekijk de website van het NFG voor meer informatie.

De voordelen

  • Je hoeft niet te wachten. De meeste psychologen die buiten de vergoeding vallen hebben geen wachtlijsten en kunnen je ook heel goed doorverwijzen.
  • Een persoonlijke benadering. Kleinere praktijken zoals de mijne besteden in de regel meer aandacht aan hun cliënten: je bent geen nummer, je komt als je me belt bij mij terecht, het is persoonlijker, directer en we werken met meer persoonlijke toewijding.
  • De klacht en de behandeling worden niet gemeld bij de ziektekostenverzekeraar. Veel mensen vinden het fijn om hun psychische klachten of problemen voor zichzelf te houden en vinden het dus vervelend om een hele tijd later keer op keer geconfronteerd te worden met die ene periode uit hun leven.

Vergoeding via je werkgever

Je werkgever heeft er net zoveel voordeel bij dat jij goed in je vel zit als jijzelf. Want als jij goed in je vel zit, heb je vaak meer plezier in je werk en maakt dat je een stuk productiever. Dat zien steeds meer werkgevers in en daarom werken we samen met werkgevers door heel Nederland. Grote kans dat jouw werkgever je hier ook bij wilt ondersteunen. Veel bedrijven hebben zelfs geld opzijgezet om in te zetten voor jouw werkgeluk of ze hebben een potje waaruit ze de kosten van jouw psycholoog kunnen vergoeden. Vraag aan je werkgever hoe dit zit.

Contact

Als je nog vragen hebt over de kosten of de tarieven die ik hanteer: bel of mail mij. Ik leg je graag uit hoe alles in elkaar zit en wat ik voor je kan doen.