Stress en burnout behandeling in Alkmaar

Wie had dat gedacht?

Bij langdurige overbelasting komt er op een gegeven moment een punt waarop “het licht uitgaat”. Je lijf stopt er als het ware mee. Je kan echt niet meer en bent volledig uitgeput. Vaak heb je last van oververmoeidheid, hartkloppingen, angsten, concentratieverlies, veel piekeren, rusteloosheid hoofdpijn, benauwdheid of pijnlijke spieren. Herken je jezelf in de bovenstaande klachten? Dan heb je waarschijnlijk last van teveel stress en spanning in je leven. Stressverschijnselen zijn op te vatten als een alarmreactie van je lichaam. Je lichaam waarschuwt je dat je over je grenzen bent gegaan. Het is belangrijk dat je de signalen van overbelasting tijdig herkent, zodat je kunt ingrijpen.

Wat je doet met je energie

De meeste burn-out thema’s gaan over energie, doen wat je belangrijk vindt en zinvol en plezierig leven. De meeste mensen met een burn-out hebben zich ernstig vergist in hun eigen energiebalans, het leek een oneindige bron. Thuis, werk, vrienden, hobby’s – het kan allemaal zomaar. Je haalde er ook wel een beetje eer uit, uit alles kunnen dragen. Niet zwak zijn, niet om hulp vragen, geen ‘nee’ zeggen. Daarnaast heb je waarschijnlijk uit het oog verloren wat je belangrijk vindt. Werk voelt doorgaans heel acuut: die targets moeten gehaald worden en deze klant mag niet verloren gaan!

Acuut is echter niet altijd belangrijk.

Soms bemerk je dat je geen keuzes hebt gemaakt op basis van wat echt belangrijk voor je is, maar alleen op basis van wat op dat moment accuut leek. Het is dan noodzaak om een stap terug te nemen en opnieuw vast te stellen waar het jou werkelijk om gaat in het leven. Hierbij help ik je graag. Je kunt via het contact formulier contact met mij opnemen.

Stress symptomen

Stressverschijnselen zijn op te vatten als een alarmreactie van je lichaam. Je lichaam waarschuwt je dat je over je grenzen bent gegaan. Het is belangrijk dat je de signalen van overbelasting tijdig herkent, zodat je kunt ingrijpen. Lichamelijke Stress signalen zijn bijvoorbeeld: hartkloppingen, hoofdpijn, maagklachten, buikpijn, benauwdheid, pijn in de nek en schouders. Psychische stress signalen kunnen onder andere zijn: concentratieverlies, piekeren, prikkelbaarheid, angsten, gespannenheid en rusteloosheid.

Zit je met een burnout en heb je hulp nodig?

Ik ben benieuwd naar je verhaal en wil graag helpen. Vul het contactformulier in of maak telefonisch een afspraak voor een eerste afspraak.