Therapie in Alkmaar

Gedachten ontwarren

Een deel van de behandeling zal zich waarschijnlijk – niet altijd – richten op het ontwarren van je gedachten. Je zult er van versteld staan hoeveel je je ‘in je hoofd haalt’, hoeveel aannames je doet, hoe vaak gedachten direct voortkomen uit een oordeel. Door al die gedachten, scenario’s, herinneringen, vooringenomenheden, kun je niet meer goed bij de kern. Jouw kern, waarin je je waarden vindt, waar je bepaalt waar je voor staat en waar ook je kracht uit voortkomt.

Emoties toestaan

Een ander deel zal over emoties gaan. Voor de meeste mensen zijn emoties lastige bijkomstigheden waar je liefst zo snel mogelijk aan voorbij gaat. Je negeert ze, kapt ze af, onderdrukt ze en stopt ze weg om weer verder te gaan. En dat terwijl die emoties je waarschijnlijk veel kunnen zeggen over wat je belangrijk vindt. Je emoties kunnen signalen geven, een manier om je uit te drukken, dingen te verwerken, de kern van een situatie te vinden. In de behandeling leer je ze opnieuw te waarderen en omarmen in je leven.

Geen vast model

De behandeling houdt geen vast patroon aan. In onze eerste gesprekken bepalen we de voor jou belangrijke thema’s en bepaal je jouw doelen. Ik stel de behandeling samen op basis van de kennis van de klacht en welke technieken bij je passen. Want: als een methode je aanspreekt, werkt hij ook beter. Omdat het zo op maat gemaakt is, werken we dus ook niet volgens één techniek.

Verschillende problemen

Je kan met uiteenlopende klachten en problemen bij mij terecht. Niks is raar of vreemd. Een aantal veel voorkomende problemen die ik regelmatig behandel zijn:

Heb je nog vragen of ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen?

Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact op voor een eerste kennismaking. Ik ben benieuwd naar je verhaal en wil je graag helpen.